Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu w Twojej przeglądarce. X

TWÓJ KOSZYK:

0 prod. 0.00

Olejek ze Słodkich MIGDAŁÓW nierafinowany zimnotłoczony 1l


Cena brutto: 149.99 zł
Dostępność:
200 zł
750

Olejek ze Słodkich MIGDAŁÓW nierafinowany zimnotłoczony 1l

Czysty olej migdałowy, zimno tłoczony

zmiękczający i odżywiający skórę

SUROWY  NIERAFINOWANY


REGENERUJE I ODBUDOWUJE MIKROFLORĘ SKÓRY

WSPOMAGA WALKĘ Z ROZSTĘPAMI!

 

Migdałowiec to krzew lub drzewo o maksymalnej wysokości 10 m. Kwitnący na biało lub różowo, mający seledynowe jadalne owoce. Olej ze słodkich migdałów otrzymywany jest z nasion migdałowca, odmiany słodkiej. Powszechnie znane migdały to pestki wyciskane z twardej skorupy i to właśnie z nich, z pierwszego tłocznia na zimno uzyskujemy olej do pielęgnacji i masażu twarzy i ciała.
 

Olej polecamy szczególnie w okresie ciąży i kuracji wyszczuplających. Jego stosowanie sprawia, że skóra jest jędrna, napięta i gładka. 
Doskonały do regeneracji podrażnionej skóry niemowląt i dzieci, niweluje pieluszkowe zapalenie skóry, delikatnie nawilża i natłuszcza
 
Olej migdałowy jest jednym z najbardziej popularnych olei w pielęgnacji skóry, ponieważ jest lekki, nietłusty, łatwo wnika w skórę, doskonale nadaje się do odżywienia skóry, przenoszenia olejków eterycznych i innych substancji aktywnych, które mają być dostarczone do skóry. Olejek jest wyjątkowo delikatny, idealny dla osób z bardzo wrażliwą skórą, AZS, łuszczycą, podrażnionym naskórkiem.
.
Zawiera około 70% kwasu oleinowego i 30% kwasu linolowego, witaminy A, B1, B2, B6, D i E, minerały wapń, magnez.
Olej migdałowy jest bardzo dobrym olejem do masażu i pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry, posiada znakomite właściwości nawilżające, pomaga złagodzić podrażnienia, stany zapalne i świąd, zmniejsza ból. Do pielęgnacji skóry i masażu może być stosowany samodzielnie lub w połączeniu z innymi olejami.
Olej nierafinowany jest nieco gęściejszy niż rafinowany i ma intensywniejszy kolor. Wyczuwa się też delikatny zapach.
Olejek można stosować bezpośrednio na skórę lub do produkcji kosmetyków.

 

Właściwości oleju ze słodkich migdałow BIO:
  • zmiękczające, odżywiające i ujędrniające
  • nie powoduje alergii (nadaje się nawet dla niemowląt)
  • odbudowuje mikroflorę skóry
  • odmładza skórę
  • dostarcza witamin A i E
  • doraźnie w walce z ciemieniuchą
  • do smarowania na podrażnioną skórę niemowląt


Polecamy:
  • bezpośrednio na skórę odwodnioną, suchą, wrażliwą
  • jako kuracja regenerująca na noc na twarz i ciało
  • do zastosowań kulinarnych
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu

INCI: 
Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Poj. 1 litr
Butelka HDPE

Brak opinii na temat tego produktu. Bądź pierwszy!


TWOJA OPINIA O TYM PRODUKCIE





* pola muszą zostać wypełnione

Produkty podobne

Copyright by Archipelag Piękna 2016
All rights reserved

Kosmetyki naturalne, Kosmetyki SPA

realizacja: virtualmedia.pl
Archipelag Piękna Oferuje kosmetyki naturalne, kosmetyki organiczne, ekologiczne najwyższej jakości. Najbardziej naturalne odpowiednie dla naszego ciała. Archipelag Piękna to największy sklep z kosmetykami w naturalnymi sieci. Oferujemy również kosmetyki spa. Poczuj się jak w SPA we własnym domu. Najbardziej zdrowe kosmetyki naturalne. Zapraszamy do zakupów.